Tort Minge

de Miha in Torturi, 2 Dec 2009 | 18109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri apa minerala
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 3 linguri Nesquik
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 g unt
  • 6 linguri frisca lichida
  • 50 ml coniac
  • Minge:
  • 100 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Minge:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea.
Galbenusurile se amesteca cu apa minerala si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi cacaoa si praful de budinca, ce se poate inlocui cu amidon, daca nu va place. La sfarsit incorporam si faina amestecata cu praful de copt, usor cu miscari de sus in jos.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

Crema:

Topim ciocolata impreuna cu frisca. Dam deoparte si adaugam coniacul. Lasam la racit.

Untul moale, la temperatura camerei, il frecam spuma, dupa care vom incorpora in el ciocolata topita si racita. Dam la frigider cateva minute.

Minge:

Ciocolata am topit-o impreuna cu 50 ml de frisca. Dupa ce s-a racorit compozitia am adaugat gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece. Am dat la frigider pana la racirea completa apoi am incorporat restul de frisca batuta.

Am tapetat un castron cu folie alimentara si am pus compozitia, am "sigilat" si am dat la frigider pana s-a intarit.

Blatul copt si racit il taiem in 2, il insiropam cu putin sirop de zahar ars, umplem cu crema de ciocolata si acoperim cu frisca batuta.

Pentru decorul mingii, am topit ciocolata si am intins-o pe hartie de copt, dupa care am decupat hexagoanele. Am gasit o forma prin sortatorul Amirei. :))

Eu sunt doar un chibit :)) , nu stiu daca chiar asa arata o minge adevarata de fotbal, dar macar seamana de departe. :))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Minge" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

pana_luminita 1

04.12.2009, 11:42

foarte ingenioase torturile tale

ionix 1

05.12.2009, 19:11

e clar, trebuie sa ma specializez pana o sa fac un copil... bravo Miha...

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 23:22

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si fructe de padure